Olimpijski Komitet | OTP banka Srbija
Kontakt centar 0800 23 23 22

Olimpijski Komitet Srbije i OTP Banka

OTP Banka 20 godina uz Olimpijski komitet Srbije

Ponosni sponzor Olimpijskog komiteta Srbije

U segmentu sponzorstava OTP banka drži do sada neoboren “državni rekord”!

Integracija OTP banke i Vojvođanske banke iz aprila 2021 godine je između ostalog rezultiralo i time da je danas OTP banka je  najveći sponzora i zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije već peti olimpijski ciklus. Ova saradnja predstavlja ubedljivo najduže sponzorstvo u srpskom sportu i često je primer plodonosne, inspirativne i uspešne saradnje izmedju biznis sektora i institucija sporta.

Tema „olimpizma“ za nas je izuzetno važna jer verujemo da je negovanje vrednosti kao što su “ferplej”, istrajnost, fokusiranost, disciplina, usmerenost na uspeh… ključni preduslovi za razvoj prosperitetnog, zdravog i održivog društva u celini. Nastojimo da ove vrednosti negujemo i u našoj poslovnoj svakodnevnici.

Radujemo se što smo pokazali da je priča o važnosti sporta, aktivizmu, odgovornosti i povezivanju svih aktera društva kroz jednu plemenitu i opšte dobru ideju moguća i nadahnjujuća priča.
Na tom putu smo i dalje i to još jače, a ova godina je za nas naročito značajna jer su pred nama Olimpijske igre u Tokiju!

Zajedno do Tokija

Olimpijske igre su globalno jedan od najvažnijih sportskih događaja kada se odmeravaju snage najboljih sportista na svetu!
Odličja sa olimpijskih igara nekako imaju poseban sjaj i ostaju zapamćena za sva vremena, jer igrati za nacionalni tim i biti najbolji predstavnik svoje zemlje nosi veliku odgovornost i podrazumeva veliku posvećenost i odricanja.

Na tom putu i ove godine OTP banka pruža snažnu podršku našim najboljim sportistima pred Olimpijske igre u Tokiju. Kao deo promotivne kampanje posvećene ovog velikom sportskom događaju, ali pre svega našim šampionima, kreirali smo video materijale i intervjue u kojima neki od naših najboljih sportista pokazuju i govore o tome šta znači biti najbolji i koliko je za putovanje do Tokija potrebno hrabrosti, snage i istrajnosti.

Uživajte!

Bićete sigurno inspirisani!

Intervju Nemanja Majdov

Intervju Milica Starović

Intervju Aleksandar Šoštar

Pogledajte video materijale

Krug podrške – Za koga ti navijaš

Srpski olimpijci poručili: Veliko hvala, vi ste naši heroji!

Iako su se godinama pripremali za Olimpijske igre u Tokiju, naši olimpijci moraće da sačekaju još godinu dana – Igre su odložene zbog pandemije COVID-19 za 2021. godinu. U borbi protiv virusa istinski heroji postali su naši medicinski radnici, ali i prodavci, nastavnici, zemljoradnici…svi oni koji svakodnevno obavljaju svoje poslove na dobrobit svih nas.

U jeku pandemije 2020. godine, tokom dana kada je sve bilo zatvoreno, kada su i otkazana sportska takmičenja potreba za podrškom bila je veća nego ikada, usled čega je i nastala kampanja maja 2020. godine tadašnje Vojvođanske banke i Olimpijskog komiteta Srbije „Krug podrške“ sa porukama sportista koji ohrabruju jedni druge i čitavu zajednicu, ističući jedinstvo i solidarnost.

„Kada je proglašeno vanredno stanje u našoj zemlji, svi smo se već uveliko pripremali za Tokio i nismo ni sanjali da će Igre za koje smo dugo pripremali biti otkazane. Ozbiljnost situacije ukazala nam je na važnost ujedinjenja kako bismo timskim zalaganjem dostigli cilj i pružili podršku onima kojima je najpotrebnija. Shvatili smo da su ohrabrenja koja su inače upućena nama, sada potrebna nekom drugom“, rekla je tekvondiskinja Tijana Bogdanović.

„U neizvesnim trenucima i porazima, publika ne uskraćuje podršku, već glasnije navija, bodri i motiviše nas da nastavimo igru, preokrenemo rezultat i odnesemo pobedu. Čak i sedeći kod kuće osećamo taj olimpijski, timski duh i navijamo za sve one koji stoje na prvoj liniji odbrane. Hvala im za sve što su uradili u proteklom periodu“, poručio je džudista Nemanja Majdov.

Kampanja „Krug podrške“ posvećena podršci društvenoj zajednici proglašena je za najbolji sportski sponzorski projekat u Srbiji u 2020. u izboru regionalne organizacije SPORTO.

Na ovaj način tadašnja Vojvođanska OTP banka je ujedno ostvarila plasman na međunarodno takmičenje, ušavši u konkurenciju za prestižnu nagradu „Best of Europe“, koju svake godine u Londonu dodeljuje Evropska sponzorska asocijacija (ESA).

Pogledajte kako su srpski olimpijci tekvondiskinja Tijana Bogdanović, veslač Miloš Vasić, atletičar Mihail Dudaš, džudisti Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj, kajakašica Milica Starović, plivač Čaba Silađi, rvač Davor Štefanek i strelkinja Zorana Arunović odali priznanje svim pravim herojima krize

A šta za tebe znači „olimpizam“

U želji da podržimo mlade neafirmisane umetnike na počecima svog profesionalnog razvoja ostvarili smo saradnju sa Univerzitetom „Metropolitan“ iz Beograda i pozvali studente grafičkog dizajna završnih godina da sa nama podele svoj kreativni doživljaj „olimpizma“ sa svim onim što on za njih može da znači.

Od najuspešnijih radova, a napraviti takav izbor nije bilo lako, kreirali smo set zvaničnog promotivnog materijala banke u predstojećoj, olimpijskoj godini. Hvala svim učesnicima na divnom doprinosu da tema „olimpizma“ dobije nove, originalne i kreativne impresije i konkretna vizuelna rešenja.

Pogledajte radove

Olimpijac među nama

Naš dragi kolega Branislav Stojanović, zaposlen u ekspozituri u Kikindi je bio predstavnik Srbije na Olimpijskim igrama u Sidneju, 2000. godine u takmičenju (4x400m) štafeta.

Iskustvo vrhunskog sportiste samo po sebi je jedinstveno, retko i po svemu dragoceno. U razgovoru sa Branislavom koji delimo sa vama otkrili smo šta znači biti vrhunski sportista i koliko ga je ovo iskustvo obogatilo i uticalo na druge segmente njegovog života.

Intervju Branislav Stojanović

Gde smo sve bili zajedno

Rado se sećamo gde smo sve bili zajedno sa našim najboljim sportistima! Uspomene su važne jer nas podsećaju koliko je sjajnih trenutaka iza nas, koliko je trajanje važno, koliko je u tom trajanju unapređena saradnja između nas i Olimpijskog komiteta Srbije, koliko smo porasli kao partneri i koliko je još toga pred nama.

Osim najvećih olimpijskih sporstkih događaja podržali smo naše sportiste na brojnim manjim, ali podjedanko važnim sportskih događajima.

Svaki put, punog srca, navijali smo iz sve snage!

Promocija sporta u lokalnoj zajednici

Na polju promocije sporta i sportskih vrednosti u lokalnoj zajednici uradili smo puno toga zajedničkim snagama sa Olimpijskim komitetom Srbije, ali i uz podršku brojnih lokalnih samouprava.

Još od 2009. godine organizovali smo brojna takmičenja za osnovce iz brojnih gradova u zemlji na temu znanja o sportu, očuvanju životne sredine, sportskim veštinama, i to sve u okviru manifestacije „Olimpijski treninzi“. Deca su često imala priliku da se druže sa našim najboljim sportistima i čuju od njih kako se zdravo živi i šta znači sportski duh.

Pobedničkim školama Banka donirala je nedostajuću sportsku opremu za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

Sa zadovoljstvom se sećamo da smo u olimpijskoj 2016. godini organizovali „Olimpijski karneval“, sa željom da mališanima širom Srbije dočaramo atmosferu Rio de Žaneira, koji je poznat po karnevalskoj atmosferi, a koji je te godine bio domaćin Olimpijskih igara.

Pogledajte fotografije
Pogledajte video materijale

Postanite i Vi deo olimpijske porodice

Kao zvanični sponzor Olimpijskog komiteta Srbije kreirali smo još 2011. godine jedinstvenu kobrending Visa olimpijsku kreditnu platnu karticu, a 2018. i Visa Gold olimpijsku debitnu karticu. Naša olimpijska kreditna kartica predstavljena je internacionalno već više puta i nagrađena kao najbolji primer saradnje bankarskog sektora i sporta.

Zajedno sa kompaniom  Visa i Olimpijskim komitetom Srbije kreirali smo kartice zajedničkim snagama, sa puno entuzijazma i ljubavi, i sa snažnim uverenjem da podrška sportu znači podrška zdravom i prosperitetnom društvu u celini.

Individualni korisnici olimpijskih kartica i sami na neki način postaju donatori, jer se od svake njihove transakcije, na teret banke, odvaja deo sredstava u fond za ulaganje u sport.

Osim navedenog, korisnici VISA olimpijskih kartica mogu ostvariti i dodatne popuste i pogodnosti.

Pogledajte fotografije

O nagradama

OTP banka je kao jedan od najvećih sponzora Olimpijskog komiteta Srbije organizovala brojne kampanje posvećene sportu, a za neke od njih osvojili smo nagrade koje nam puno znače!

Reč je o projektu koji je nastao u jeku pandemije, tokom dana kada je sve bilo zatvoreno, kada su i otkazane Olimpijske igre, baš kao i mnoga druga sportska takmičenja. Potreba za podrškom tada je bila veća nego ikada, usled čega je i nastala kampanja sa porukama sportista koji ohrabruju jedni druge i čitavu zajednicu, ističući jedinstvo i solidarnost. Nastao je krug podrške koji je priznat i na nivou cele Jugoistočne Evrope.

Na ovaj način Banka je ujedno ostvarila plasman na međunarodno takmičenje, ušavši u konkurenciju za prestižnu nagradu „Best of Europe“, koju svake godine u Londonu dodeljuje Evropska sponzorska asocijacija (ESA).

Galerija

Pogledajte fotografije

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova i subotom od 09:00 do 15:00

Saznaj više
Vrati se gore