0800 23 23 22
Datum : 27.05.2024

Na 60 dana do Olimpijskih igara Pariz 2024 u Beogradu održana „Olimpijska promenada“

Na 60 dana do početka XXXIII Letnjih olimpijskih igara koje će se održati u Parizu od 26. jula do 11. avgusta, sa Olimpijskim komitetom Srbije i kompanijom Visa, organizovali smo „Olimpijsku promenadu“ i u centar Beograda preneo olimpijsku atmosferu prestonice Francuske.   

Članovi Tima Srbija za Olimpijske igre Pariz 2024, džudisti Strahinja Bunčić, Marica Perišić i Milica Žabić, veslači Nikolaj Pimenov, Jovana Arsić i Martin Mačković, bokserka Sara Ćirković, strelac Damir Mikec, plivač Velimir Stjepanović i kajakaši Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Vladimir Torubarov, Stefan Vrdoljak, Anastazija Bajuk, Marija Dostanić i Dunja Stanojev, bili su deo jedinstvene olimpijske promenade. Na početku događaja, ispred „Olimpijskog sata“ na Terazijama, prisutnima su se obratili potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije, Milica Đuričić, direktor direkcije za marketing i komunikaciju OTP banke, Ljubiša Egelja, menadžer za korporativne komunikacije kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, Jovana Tufegdžić i državni sekretar u Ministarstvu sporta, Marko Kešelj.

Potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije, Milica Đuričić, poželela je dobrodošlicu svima i tom prilikom je izjavila: „Dragi sportisti, za samo 60 dana od danas ponovo ćete imati prilike da pokažete da ste veliki šampioni i da, verujemo, ispisujete nove stranice sportske istorije naše zemlje. Na svom putu, u svojim borbama, naporima, odricanjima, treninzima niste sami. Olimpijski komitet Srbije je uz vas svakog dana i zajedno sa svim svojim institucionalnim i komercijalnim partnerima brine o vama. Naš najveći i najvažniji partner u tom procesu svakako je Ministarstvo sporta i koristim i ovu priliku da se u ime Olimpijskog komiteta Srbije, ali i svih sportista zahvalim na vetru u leđima koji dobijamo.

Olimpijsku promenadu danas organizujemo zajedno sa naša dva komercijalna partnera. OTP banka i kompanija VISA su kompanije koje osvedočeno ulažu i brinu o sportu i sportistima Srbije“.

Ljubiša Egelja, direktor Direkcije za marketing i komunikaciju OTP banke, zvanične banke Olimpijskog tima Srbije je ovom prilikom izjavio: “OTP banka je sponzor Olimpijskog komiteta Srbije više od 20 godina i tokom svih šest Olimpijskih ciklusa zajedno smo sanjali, navijali i radovali se uspesima naših sportista. Zadovoljstvo nam je što su posetioci Olimpijske promenade mogli da se oprobaju u nekoliko sportova i da treniraju sa članovima Olimpijskog tima Srbije. Sa velikim nestrpljenjem očekujemo Olimpijske Igre u Parizu i posebno nas raduju napori da ove Igre budu održive sa niskom emisijom karbonskog otiska jer OTP banka je strateški posvećena zaštiti životne sredine i održivom razvoju.”

Kao ekskluzivni partner Olimpijskih igara u tehnologiji plaćanja i kompanija Visa, zajedno sa ostalim ljubiteljima ovog događaja, sa velikim nestrpljenjem očekuje početak igara u Parizu.

Ponosni smo što kroz Tim Visa program, koji osnažuje sportiste da napreduju na terenu i van njega,  ove godine podržavamo 56 učesnika Olimpijade i Paraolimpijade, među kojima su i naši sportisti Ivana Španović i Nemanja Matijašević.

Kao globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta već skoro četiri decenije, i ponosni sponzor Olimpijskih i Paraolimpijskih igara do 2032.godine, radujemo se što ćemo nastaviti da pružamo podršku našim sportistima i što ćemo omogućiti vernim navijačima jednostavno i sigurno platno iskustvo tokom ovog nezaboravnog događaja“, istakla je Jovana Tufegdžić, menadžer za korporativne komunikacije kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Državni sekretar u Ministarstvu sporta, Marko Kešelj, pozdravio je prisutne i rekao: „Svi smo puni pozitivnog sportskog naboja. Neki se sportisti celoga života spremaju za ovo i vi ste dočekali, nadam se da ćete nas sve učiniti ponosnim u Parizu. Država Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, pruža snažnu podršku svim našim sportistima. Svi olimpijski savezi su ispoštovani u maksimalno traženim iznosima. Premija ove godine za osvajanje olimpijskog zlata iznosi rekordnih 200 hiljada evra. Od srca svima želim da posle Olimpijskih igara dođete u Ministarstvo i podnesete zahtev za vašu nagradu. Pozivam naše građane, sve naše ljude, da pruže snažnu podršku našim olimpijcima, da navijaju za njih, a ja sam siguran da će oni to uzvratiti sjajnim rezultatima“.

Po završetku obraćanja zvaničnika, olimpijci su otkrili “Olimpijski sat”, čime je otpočeto odbrojavanje do početka Olimpijskih igara u Parizu. Odatle je povorka krenula ka Knez Mihailovoj ulici u kojoj su na “olimpijskim stanicama” simbolično nazvanim po znamenitostima Pariza, „Monmartr“ – „Ajfelov toranj“ – „Trg Konkord“, organizovane demonstracije četiri olimpijska sporta u kojima će Srbija imati predstavnike na predstojećim Olimpijskim igrama. Prolaznici su imali priliku da se takmiče u sprintu i uporede svoju brzinu sa brzinom trčanja svetskog šampiona Juseina Bolta, da se oprobaju u “biciklističkoj trci kroz Pariz” zajedno sa našim proslavljenim biciklistom i četvorostrukim učesnikom Olimpijskih igara, Ivanom Stevićem, kao i na ergometrima za veslanje i kajak, i da odmere snage sa našim olimpijcima, ali i da se fotografišu i druže sa njima. Takođe, organizovan je i umetnički kutak (slikanje i face painting), sastavljanje puzzle sa znamenitostima Pariza, photo booth mozaik i fotografisanje sa maskotom Olimpijskog tima Srbije – Srećkom. Povorci su se na platou kod Trga Republike priključila deca iz PU „Stari grad”, koja su tokom celog događaja bodrila i navijala za olimpijce. Atmosferu na „Olimpijskoj promenadi“ upotpunili su nastupi ansambla „Kolo“ koji je za ovu priliku kreirao specijalne koreografske nastupe u kombinaciji tradicionalnih igara i brejkdensa – novog takmičarskog sporta na Igrama. Brejkdens koreografije izveli su članovi brejkdens sastava Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova i subotom od 09:00 do 13:00

Saznaj više
Vrati se gore