0800 23 23 22
Datum : 14.05.2024

OTP banka odabrala pobedničko rešenje u OTP Connect Izazovu

Predstavljena tri inovativna rešenja za OTP Junior aplikaciju

Beograd, 14. maj 2024 – OTP banka održala je finale prvog Izazova u okviru svog inovacionog ekosistema, OTP Connect, pod nazivom „Kažeš inovacija, misliš aplikacija“ namenjeno startap i IT kompanijama i timovima koji se bave različitim vrstama dizajna i razvojem mobilnih aplikacija. Tri tima predstavila su svoja rešenja za OTP Junior m-bank aplikaciju i osvojila novčane nagrade.

Finale prvog Izazova je otvorio Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke i tom prilikom istakao strateški značaj inovacija i neprekidnog procesa digitalne transformacije: “ Mi gajimo istinsku posvećenost inovacijama i blisko na tom putu sarađujemo sa startap i fintech zajednicom, što nas je dovelo do današnjeg finala Izazova za razvoj bankarske aplikacije za mlade od 11 do 18 godina koja će ići uz našu OTP Mastercard Junior karticu, prvu debitnu karticu za decu ovog uzrasta u Srbiji. Kada smo pre šest meseci lansirali naš inovacioni ekosistem OTP Connect, ambiciozno je bilo da predvidimo da ćemo imati tri odlična predloga rešenja koja su spremna za implementaciju i tim pre sam ponosniji na ishod finala našeg prvog Izazova“..“

Žiri u sledećem sastavu je ocenjivao zrelost i inovativnost rešenja: Marija Gašović, direktorka prodaje za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH kompanije Mastercard, Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora za poslove sa stanovništvom i razvoj digitala OTP banke i Nataša Rađenović-Živanović, Chief Innovation Officer OTP banke.

Pobedničko rešenje nagrađeno je iznosom od 5.000 evra, a članovi prvoplasiranog tima Fonkid (Lazar Cvetković, Mihailo Marčetić i Marko Savićević) su istakli: „Najvažniji aspekt naše aplikacije je njena sposobnost da uči decu o štednji i praktičnoj vrednosti novca, kao i mogućnost personalizacije aplikacije detetovim potrebama. Ove funkcionalnosti ne samo da edukuju, već čine učenje zabavnim i pripremaju decu za ulazak u svet odraslih na način koji im je prirodan i pristupačan.“

Drugoplasirani tim BezimeniIT (Mila Jovanović, Milan Popović i Miloš Todorović) osvojio je 3.000 evra za predloženi koncept, a  predstavnici tima su preneli svoje iskustvo učešća na Izazovu: „Najinteresantnije tokom celog procesa razvoja rešenja je saradnja sa mladima koji su uvek inspirativni i ujedno zahtevni kada su ciljna grupa za bilo koju vrstu aplikacije. Mislimo da smo uspeli da predložimo rešenje koje praktičnim znanjem sprema decu za život i rukovođenje finansijama“.

Tim Inclusio (Rastko Damnjanović i Maksim Kostić) osvojio je treće mesto i nagradu od 2.000 evra i naglasio sledeće: „Naš predlog pored edukativne strane nudi i mogućnost da mladi prijave probleme koje primećuju u zajednici i društvu, i da na jednostavan način učestvuju u poboljšanju sveta oko sebe“.

Prilikom proglašenja pobednika, Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora za poslove sa stanovništvom i razvoj digitala OTP banke, naglasio je neophodnost snažnije finansijske edukacije mladih: „Imali smo prilike da čujemo od srednjoškolaca, učesnika na Ideatonu, kako razmišljaju, koje su njihove potrebe od banke i šta žele da im jedna ovakva aplikacija pruži. Oduševljen sam rešenjima koja smo videli i verujem da će upotreba naše OTP Junior m-bank aplikacije olakšati svakodnevnicu mladih korisnika ali i njihovih roditelja. Veliko hvala svim učesnicima koji su nam se pridružili u redefinisanju bankarstva za sledeću generaciju“.

Nataša Rađenović-Živanović, Chief Innovation Officer OTP banke, predstavila je tok prvog Izazova i koncept OTP Connect, a posebno je istakla sledeće: „Odabrani finalisti su u dvomesečnom procesu vredno radili na validaciji svojih ideja, a rezultat se vidi u promišljenom setu funkcionalnosti koje su ponudili, kao i kreativnom dizajnu iza kog stoje analize potreba i dece i roditelja koji će biti i korisnici ove aplikacije. Upravo završeni izazov „Kažeš inovacija, misliš aplikacija“ pokazuje nam da smo na dobrom putu kvalitetne saradnje sa zajednicom inovatora i sigurno nas uskoro očekuju novi Izazovi u okviru našeg inovacionog ekosistema.“

Inovacioni ekosistem OTP Connect predstavlja sveobuhvatni program koji inovatorima omogućava direktnu komunikaciju, povezivanje i saradnju sa OTP bankom, testiranje i implementaciju rešenja u okviru sistema banke, kao i povezivanje radi potencijalne saradnje sa klijentima banke. Nastao je s ciljem umrežavanja startap i tehnološke zajednice i finansijskog sektora.

Šta je Junior OTP kartica?
OTP Junior kartica predstavlja prvu debitnu karticu za decu od 11 do 18 godina u Srbiji. Predstavlja praktično rešenje za svaki dan za džeparac, užinu, knjižara, plaćanja tokom boravka na ekskurziji u zemlji ili inostranstvu, online plaćanja i podizanje novca sa bankomata. Roditelji imaju potpun uvid u potrošnju i imaju kontrolu kroz OTP m-bank tako što postavljaju dnevne limite i imaju mogućnost da blokiraju karticu po potrebi.

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova i subotom od 09:00 do 13:00

Saznaj više
Vrati se gore